Ajurvedos vaisius Amalaki arba Amla puikiai tonizuoja sveiką virškinimą, medžiagų apykaitą, kepenų, kraujo, širdies ir smegenų veiklos funkcijas. Jame yra penki iš visų šešių skonių, pripažįstamų mūsų skonio jutiklių (rūgštus, saldus, kartus ir aštrus), ir dėka to jis suderina tris biologinius principus: vata, pitta ir kapha. Amalaki sudėtyje yra įvairių antioksidantų (medžiagų, mažinančių oksidacijos procesus, atsakingus už ląstelių senėjimą ir nekrozę) ir bioflavonoidų (vitaminų, palaikančių ląstelių membranų atsparumą kenksmingų medžiagų įsiskverbimui laisvųjų radikalų pavidalu). Taip pat amalaki vaisiuje didelė gyvybiškai svarbių aminorūgščių koncentracija. Jame gausu mineralų ir vitaminų, tokių kaip kalcis, geležis, fosforas, karotinas, vitaminai C, B1 ir B2.
Natūralus vaisių auginimo procesas Švieži ajurvediniai vaisiai supjaustomi mažais gabalėliais, dedami į natūralų šviesų cukranendrių sirupą, kuris yra geriausia natūrali terpė ilgam galiojimo laikui, ir džiovinami saulėje. Šis tradicinis procesas padeda išlaikyti maksimalią vaisių maistinių medžiagų naudą, sultingumą ir skonį.
Cukranendrė Cukranendrė yra didžiulis augalas, kurio stiebuose yra iki 20% cukraus, o cukrus yra galutinis fotosintezės produktas, sudarytas iš sacharozės, fruktozės ir gliukozės. Iš pradžių spaudžiamos saldžios sultys, iš jų distiliuojamas tirštas sirupas, o iš jo kristalizavimo proceso metu atsi- randa natūralus cukrus. Ajurvedos medicina jį naudoja kaip terpę (anupana) geresniam vaistažolių poveikio užtikrinimui ir įsisavinimui. Natūralus cukraus sirupas, gaunamas iš amalaki vaisių, mango, papajų ir stambiojo duonmedžio vaisių maitina kūno audinius ir yra puikus natūralus konservantas.