Kašmyro regionas buvo svarbi „šilko kelio“, kuriuo vyko arbatos ir prieskonių prekyba, dalis. Karavanai keliavo iš Kinijos per šiaurinę Indiją į Vidurinę Aziją ir toliau į Vidurinius Rytus. Pats Kashmiri Kahwa arbatos pavadinimas kilęs iš arabų kalbos ir reiškia „aromatinis gėrimas“, turintis stimuliuojančių savybių, kaip pavyzdžiui, kava. Mogulų dinastijos laikais Indijoje Kašmyre buvo kuriami puikūs sodai ir rūmai, kur dažnai buvo patiekiamas šis gėrimas. Štai kodėl Kašmyro Kahwa dar vadinama „Moghul arbata“.
Skaitykite visą istoriją mūsų tinklaraštyje apie Kashmiri Kahwa, skaniąją arbatą iš Rytų.
Pažvelkite į natūralių žolelių rinkimą ir arbatos gaminimą rankomis Nepale